Ptáček

Ptáček

Anotace: o jednom malinkym ptáčkoj, který ztratil to nejdůležitější.

Chytili ptáčka
Zavřeli ho do klece
Chytili ptáčka
Ten teď hrůzou chvěje se

,,Puťte ho, ať letí,
opět svobodný...
Pusťte ho,ať vítá
ranní svítání...
S jinými ptáky
zas může zpívat
a s hvězdami
může chodit spávat!"

Ten ptáček maličký
pomalu chřadne
V tělíčku křehounkém
srdce mu vadne

,,Pusťte ho z klece ven,
nebo se zblázní!
Copak snad nevidíte,
že jeho duše je
už téměř dávno v hrobě...?"
Autor Ishtar, 06.06.2007
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky jsi to napsala.Jsi šikovná.A na tvé roky-paráda.

10.06.2007 11:42:00 | s.e.n

Krásná báseň - dík!

06.06.2007 23:50:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí