Anděl či ďábel

Anděl či ďábel

Anotace: ....

Vídám padlé anděly,
jejich spálená křídla,
obličeje jim potemněly,
žádná spása nepomohla.

Zázrak se nestal,
vzdaly se dobra,
ďábel si je k sobě vzal,
někteří však zůstaly,
pláčí a křičí pro své bratry,
volají,aby se vrátily.
Do pekla je však cesta dlouhá,
neslyší - či nechtějí slyšet?
Bude to jen chvilinka pouhá,
aby se otočili nazpět.
Zlo je však silnější,
dobro ho nikdy nezničí,
proč jsme čím dál víc chladnější,
smějeme se těm kteří brečí.
Dobrota z nás vymizela,
jako z pouští voda,
poslední slza na tvářích zaschla,
láska se ztratila - byla to náhoda?
Srdce puklo,
něhu s sebou vzalo,
zbyl jen chlad a mráz.
Nevěřím náhodám,
nevěřím lidem,
ztracené duše do hrobů skládám,
stát se andělem či ďáblem?
Není v nás kouska studu,
či drobet zdvořilosti,
zabránit andělům v odchodu...?
...NE...vraždíme je v opilosti!

Vídám padlé anděly,
jejich spálená křídla,
obličeje jim potemněly,
žádná spása nepomohla,
celý svět zloba zničila
a nás lidské anděle - zcela pohltila.
Autor Pájík, 21.06.2007
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí