SLEPÍ PŘICHÁZEJÍ K HOUSLÍM

SLEPÍ PŘICHÁZEJÍ K HOUSLÍM

Anotace: Achjo..předem omluva za dýlku,tohle sem si poznamenal na diskotéce,kam jsem se dostal prvně po pár letech (je to čistě zápis z cca dvou hodin,proto je nepřehledná a otrhaná-jak mě to napadlo,tak sem zapsal). TOTO NENÍ UMĚNÍ

Vyhol se pod paží
a černou fixou obtáhni kód z čar
(život se roztáčí do plných)

Proklínám se
protože umím řídit auto
(ze sodofky bolí zuby jako čert)

Vypadám jako Sněhurka
když vozím sedm trpaslic?
A vypadám snad
že mi nevadí
jak z krásné písničky
uhnětou závod na pocení?

Neseď na zemi
Nekuř na sále
A nekoukej gorile do výstřihu
jestli nechceš poznat
její tíhu
vleže u vrat

Trochu víc gelu
s sebou do kapsy
Na žílu
trochu svinstva
aby hlava nebolela
a být večerním esem
vyhrát soutěž
o nejkrásnější kolena
než ti je odřou
za závěsem

Okolní extáze mi všechna
hadovsky
prolezla uchem
Šlapu po ní
a neomlouvám se
Nemá být tak vtíravá
vábivá
a nekonečná

Jasná věc
vyfoť si co nejvíc buchet
když ti maminka nenapekla
troubo

Krásná a pevná stehna
měla spartakiádní poupata
méně už mejkapu
a dvě barvy na sobě jen

(jak ohavný pohled
pro dnešní děvčata
hýřící vším možným
i magnetickým pohledem)

Pamatuj
i tesař nemívá pokaždé
svůj den

Vážení zemědělci
až se nebudete mít ke šlapání zelí
sobotní parket ho jistě uvítá
alespoň ho projednou
zvlaží jiná šťáva

Držím místo
na baru
pro opuštěný
panu Richterovi
s jeho škálou
pro třes mojí hlavy

Naháči mi nosí
pořád stejné bublinky
pořád za stejnou cenu
s pořád stejným úsměvem

Budete to pořád stejné?

Zubí se všechny do objektivu
jen nesahají ani po kopyta
dostihovým klisnám
na cílových čarách

Krasavci a krásky
volným pádem i stoupáním
dva čtyři pohyby
tempem smrti
do chřtánu hudby

Zařadíme si turbo

A už tě mají
s řetězem na zápěstí

Mám
nebo
nemám

štěstí?
Autor journeyman, 02.07.2007
Přečteno 393x
Tipy 2
Poslední tipující: gallatea
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

heeeeej! trefné... ostré! ako rana skalpelom -čistý rez, žiadne nejasné, rozstrapkané okreaje! k záveru básne ma napadá len- ak sa na to všetko dokážeš pozrieť takto, tak rozhodne šťastie máš..aj keď- blahoslavný chudobný duchom:-)))) - to je, samozrejme , trochu nadsázka, nie všetci, čo si idú "trsnúť" sú slaboduchý:-)))

13.08.2007 14:50:00 | gallatea

Tak jsem si ji přečetla znovu a řekla bych, že po tom týdenním odstupu mi to teprve došlo v plném rozsahu.

09.07.2007 19:46:00 | lidus

jo, ve Zvoli.

03.07.2007 07:41:00 | journeyman

MY VÍME, ŽE TO NENÍ UMĚNÍ, tak se pořád neomlouvej! Ale úplně přesně a živě to vystihuje pocit těch zbytečných nocí se zbytečným bolením hlavy. Možná jsi to myslel jinak...

02.07.2007 19:40:00 | lidus

Vcelku výstižné, tky si tak podobně někdy připadám ... tos byl ve Zvoli?

02.07.2007 19:16:00 | Metalýza

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí