Čerň minulosti

Čerň minulosti

Anotace: Není smutek svým způsobem krásný?

Jak planeta za planetou
jako růže nad pietou
jako světlo noční tmou

Jako válka, jako mor
jak života tichý vzdor
jak vojska, když kráčejí
se vzpomínky nám vracejí

Přikradou se s nožem k srdci
a pak jen bodnout stačí jen
radosti tím zhasnou svíci
černou nocí je tvůj den

Potřebuješ náruč něčí
však jako vždy tu sedíš sám
smutek jen tak nevyskočí
já, radost, teď umírám

Já nevěřím už v slunce úsvit
já neveřím už vlastně v nic
hrob můj je černí pokryt
a vlci vyjí na měsíc
Autor Pseudopisálek, 02.07.2007
Přečteno 371x
Tipy 4
Poslední tipující: Natálie T.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tohle se mi moc líbí.

10.09.2007 19:13:00 | Psavec

úžasně napsaný... krásný a přitom svým způsobem i děsivý... smekám :-)

08.09.2007 16:02:00 | Duše zmítaná bouří reality

Je nádherná! Ale některé vzpomínky umí zahřát:-)

25.08.2007 16:47:00 | Ishtar

Krásná básen...

16.07.2007 11:19:00 | už ne pernikova princezna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí