Jsi bledá

Jsi bledá

Anotace: ...

Jsi bledá
Když paprsky slunce
padají na mléčné sklo
a lomí se v tisíce
matných odlesků Tvé duše

Jsi bledá
když sleduješ vadnoucí růži
a její hedvábné okvětní lístky
pomalu ale jistě se mění
v zchřadlá

Jsi bledá
když bodám Ti tisísi noži
důkladně ale nevědomky
do srdce a ničím ho tak
v zkrvavený šrám

Jsi beldá
když píšeš dopisy na rozloučenou
poprví a potisící
a stále nenacházíš vhodná slova omluvy

Jsi bledá
když se na tebe usmívám
a tím ničím i ty poslední
zásoby síly do dalšího dne

Jsi bledá
když poslední naděje umírá
a oknem na Tebe padá matná
měsíční záře hluboké noci

Jsi bledá
když v ruce svíráš nůž z Tvé bolesti
a chystáš se ukončit své křehké bytí
roztříštěné na milion paprsků
zapadajícího slunce

Už navždy jsi bledá, Lásko
Autor Ishtar, 30.07.2007
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

moc krásná

02.12.2007 20:15:00 | LaVendel

Uchvacující slovní spojení... a dost znatelné city!

24.08.2007 23:30:00 | Dagon.Lestat - My winter storm

matné odlesky Tvé duše, tento slovní obrat je dokonalý!

12.08.2007 20:14:00 | její alter ego

zajímavá báseň, krásná

30.07.2007 17:23:00 | Modrý Anděl

zajímavá báseˇ, krásná

30.07.2007 17:22:00 | Modrý Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí