Sbohem...

Sbohem...

Anotace: O dívce, která se loučí se svým milým, který musí jít do války, on však netuší, že ona čeká miminko :)

V kostele poledne zvoní
Bim bam bim bam
Na náměstí průvody koní
U každého voják stál

Svěšené hlavy
Skleslá ramena
Ženy tu plakaly
Copak to znamená?

Do války jdou
Krásní silní muži
Svou hrdost nezměrnou
Své zemi jistě dluží

Ženy s dětmi
Šátečky mávají
Chlapečci doufají
Že se zas tatínka dočkají

V bílých šatečkách
Dívka tu stojí
Slzy jí stékají
Křížek v ruce její

Těžké to loučení
Požehnání na čelo
Polibek poslední
Ach jak to bolelo...

Nikdy na tě nezapomenu
Sbohem, milý můj
Slova mi zmrzla na rtech
Už nemůžu zakřičet "stůj!"

Až tě zase Bůh přivede zpět
Nebude třeba slov, netřeba vět
Malinký poklad, co roste ve mě
Přivítá tě, lásko, do téhle země

Zvony už nezvoní
Po vojácích slehla se zem
Jen dívka stojí tu
Za bílým závojem...
Autor Nessy, 16.08.2007
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí