Tiché město

Tiché město

Anotace: ticho po bouři...

Jen vítr zavál,
zavlnil praporem,
roztrhaným,
zkrváceným,
prázdno,
krví,
nastolené,
ticho,
sametová,
revoluce?
rozpolcené,
srdce,
pohlcené,
žalem,
rudé nebe,
šedé mraky,
stíny lidí,
co odcházejí,
do věčného míru,
dlažební kostky,
vyrvané,
rozbité výlohy,
chodník ze střepů,
a ticho,
tváře bez grimas,
hlasy bez tónu,
oči bez jiskry,
duše z betonu,
rýhy od pásů,
hlavně kanónů,
přilby zelené,
střídavě,
krvavé,
město bez očí,
bez vlastní duše,
plazí se v mlze,
umírá tiše...
Autor Muta cum liquida, 30.08.2007
Přečteno 275x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí