Kríza

Kríza

Anotace: šaleny dnešný svet...

Svetu vládne slaboch v kravate,
v čiernom svete chladných múrov
sedia priekupníci s ľudským šťastím.
Na ulici stretám slepca,
ktorý číta noviny
a neveriacky krúti hlavou.
Chromý uteká pred rojom divých včiel.
Malé deti tasia zbrane,
bojujú v mene dospelých.
Kňaz sa vzdáva sľubu chudoby,
dávno naňho zabudol.
Učiteľ zhodí najslabšieho
pred pármi nenásytných očí.
Vyhadzovač na diskotéke
nepozerá na občiansky preukaz.
Zo mňa sa stáva horolezec,
denne preliezam hŕbu problémov.
Stáva sa zo mňa atlét,
keď preskakujem prekážky v šťastí.
Zaslepenec,
keď nevidím utrpenie sveta.
Svet sa zrazu krúti opačným smerom...
Voda tečie hore kopcom,
slnko svieti v noci...
Svet sa mení, zúri...
Kríza stredného veku?!
Autor Seychelly, 04.09.2007
Přečteno 301x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí