Ve Spánku

Ve Spánku

Anotace: Je to báseň o spánku a o snech, které nám předkládají zkreslenou realitu, odhalují naše tajné tužby, ale je to báseň plná metafor, takže každý najde co najít si v ní chce.

V komnatách dobrovolného ticha
Kde projekce tužeb začíná
Sklání svuj pevný hřbet pýcha
Která svá křídla rozpíná

Tělo pod závojem černým ležící
Ve věčné zapomnění doufá
Na vzdálené postavy marně myslící
K probuzení neodvratně couvá

Rezavé dveře sonety recitují
Párům nerealným zcela
Z dálky vyznání lásky ti opětují
Černá nevědomost vřelá

Náruč ženy z vlasy havranímy
Na bílý den opouštíš
Umíráš s hodinami polednímy
V noci zase poroučíš

Pod šedivým oparem všedních snů
Skrývá se vně zoufalství
Všech těch bídných a mrtvých dnů
Zas nasadím clonu ožralství

Ve spánku, který naději dává
Věřit ve sladkých obrazech
Když stínům duše se zas vzdává
Vše bude dobré zavři oči.............a jeden nádech
Autor MRAKOMOR, 06.09.2007
Přečteno 377x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí