Nox Noctis (noc)

Nox Noctis (noc)

Anotace: prosim přečtěte si to a ohodnoťe a napište komentář rád si přečtu váš názor na tuhle báseň

Když slova dochází,
Hlas se chvěje
Víčka těžknou
Tak mocná paní
v černém
s černotou přichází
je tichá jej obličej rzí smutkem
cizího trápení
Ona si sedá na tvé lůžko
čte si ráda tvé sny
Ona sny tě provází a však
Varování bylo tebou vyslyšeno
,, nechť tento klíč rzí dál v temnotě této
Klíčové dírky´´
Proč se jí ptáš chceš snad se v noci bát
Snů a nočních můr však tedy pamatuj
na ty slova varovná klíčkem neotáčej
chceš – li mít klidné spaní.
Pozor blíží se svítání měsíc se slunkem
mění si stráž. Tvá paní zas odchází tak jak
každý večer mezi tím ti fouká něžně tvá líčka
probouzíš se sen již pomalu končí
a ty si chceš vzpomenout co to bylo za sen
ale marně, neměl si otáčet klíčkem
byl to klíč zapomnění, klíč nočních můr…
Noc tě varovala ta paní byla tvůj odpočinek
Tvá fantazie ale tys ji zamkl ve věži zapomění
Autor The Crow, 15.09.2007
Přečteno 323x
Tipy 2
Poslední tipující: Ty
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

od skromné vzpomínky k otevřenému moři - dobrý způsob jak se rozlétnout v poezii, výborné, pa

16.10.2007 10:12:00 | PatriceB

a nevím proč její obličej rzí smutkem? já mám noc rád
za snahu dostáváš 100, já jsem hodnej :-)

15.09.2007 16:03:00 | blue

je to docela těžko pochopitelný, pro mě :-)

tohle bych z toho vypustil:

nechť tento klíč rzí dál v temnotě této
Klíčové dírky´´
Proč se jí ptáš chceš snad se v noci bát
Snů a nočních můr však tedy pamatuj
na ty slova varovná klíčkem neotáčej
chceš – li mít klidné spaní.
Pozor blíží se svítání měsíc se slunkem
mění si stráž

15.09.2007 16:02:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí