Mořská panna

Mořská panna

Anotace: Zamilovaná báseň ale končí smutně. Vyjadřuje mé pocity.....

Dívka do zimní noci zpívá,
že špatné snění mívá.
Že nikoho nemá,
je odsouzena žíti sama.
A tak zpívá každou noc,
čeká kdo zlomí onu moc.
Živá totiž není,
a tak žíje dále v osamění.
Každý rok o Vánocích,
když padá sníh.
Prochází se na pláži,
a volá:"Kde jsi můj muži?

Po roce zas o Vánocích,
když padal sníh.
Seděla a zpívala,
kluka si přivolala.
On procházel se a brečel,
říkal si."Proč jsem nemlčel?"
Spatřil ji a oněměl,
přec ji nikdy neviděl.
I do řečí se dali,
do sebe se zamilovali.

Její poslední slova při loučení,
říci pro ni byly mučení.
"Za rok,jak znovu zasneží,
přijď jestli ti na mě záleží."
"Neboj budu jen tebe v srdci mít,
v hlavě mi bude tvá píseň znít."
"Prosím slib mi žádná jiná ti oči nezasní,
za těch mno dní....."
"Slibuji,
jen tebe miluji."

Už se rozednívá,
píseň její doznívá.
Celý rok pro něj zpívala,
jen a jen na něj myslela..
"Ale co rok s ním udělá,
nebude pro něj nová milá?
Nevím,
a ani netuším."

Rok uběhl jak voda,
vždyť ona je tak mladá.
Sedí na pláži a čeká,
ale její pohled ji náhle leká.
Přichází,ale není sám,
neunikl nástrahám.

Tak mladá a bezbraná,
tak bezmocně zamilovaná.

Tak jak tam bezmocně tam stála,
se proměnila.
Jak tato poslední sloka,
v slzu oka.............
The End
Autor Dark dream, 17.09.2007
Přečteno 376x
Tipy 6
Poslední tipující: PPetrushka, kikis, Anneli, Algernon
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nemám ráda smutné konce,ale život je holt takový. Hezký příběh.

19.03.2010 22:07:00 | PPetrushka

Podivný příběh. Myslím že takových obrazných mořských pann je na světě hodně. A tím víc mě to dostává, jelikož jsem byla jednou z nich.

22.12.2008 16:34:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí