Bože!

Bože!

Anotace: tím Bohem je myšleno Pochopení...

Zahalený,
noční klenbou,
na čele,
se zhaslou hvězdou,
bloudím nocí,
bez pomoci,
kde jsi, Bože,
když Tě chci,
...když chci věřit
/na zázraky/

potemnělou zahradou,
se zakázaným vstupem,
kráčím bosou nohou,
potřísněnou,
krvavou rosou,
Bože?
ty pláčeš?
a co mám dělat já?
já nemám křídla,
...já nejsem Bůh
/jen ztrápený člověk/

prší,
déšť,
...krve
Bože?
ty krvácíš?
a co potom já?
mě nevysvobodíš?
aspoň tu proklatou duši?
Bože!
Autor Muta cum liquida, 25.09.2007
Přečteno 283x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako monolog z divadelních prken

05.10.2007 16:11:00 | prostě Zuzana

Prokletá duše! Mohu pomoci?

26.09.2007 21:39:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí