MALÁ JEŠTĚ SPÍ

MALÁ JEŠTĚ SPÍ

Anotace: trocha mytologie nikomu neuškodí, snad. doufám, že si z téhle věci něco odnesete... jsem amatér a vím to o sobě :)

holubi
na římse
zahlídnou

z dálky
na Řím se valit
armádu slonů

ptáci si
z římsy
odlítnou

opřete se
do těch zvonů!

zatímco
naše malá ještě spí
antice
odbíjejí vteřiny

odysseus usnul
na rameni
podlé sirény

ve snu s ní si brouká
na lukách válečných

prastaré době
uhnívají kořeny
umořeny starostmi

a
naše malá ještě spí

vojáci se topí
v závoji kopí
zbořili
sloupy, stropy

zatímco
naše malá ještě spí
nikdo nás nevyloví
ze starých bájesloví
Autor journeyman, 26.09.2007
Přečteno 268x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přijde mi úplně dokonalá.

03.10.2007 21:50:00 | Paralelní možnosti

Milá, posmutnělá, krásná. A dobře se čte.
Ty amatére!! :-)

27.09.2007 19:42:00 | lidus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí