Apokalypsa

Apokalypsa

Anotace: Můj úkol do literatury, úkol byl napsat báseň v duchu Rimbaudových Samohlásek... Nevím, zda se to povedlo, ale snad aspoň trošku ano :-)

A, konec, apokalypsa tvojí duše přichází.
U, začátek, smutek z tvých prázdných očí odchází.
Slaný proud z tvých očí stékal do tichých řek,
O, slyšel někdo tvůj nářek?
I, vítr zpívá baladu ze samohlásek,
když čte otazníky v očích nevinných krásek.
I, rány na tvé kůži už se hojí,
U, voda odplavila prach ze starých lásek.

E, záříš jak slunce, E, voníš jak květ kosmatce,
O, studíš jak vrchol ledovce.
A, s tebou přichází má apokalypsa,
A, s tebou odchází můj kalný klid.
O, vzbudila jsi v mém srdci vražedný neklid.

I, vzlykot snů, jež se rozplynuly,
I, vřískot hořkých dnů, které se v pozemském životě s krutostí splynuly.
O, buď mé světlo v chladné tmě.
A, neodcházej – nebe přede mnou, peklo ve mně….
Autor Megs, 30.09.2007
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí