Tma světa

Tma světa

Anotace: Proč jen to ostatní nevidí....

Tma halí celý svět.
I když je světlo, leč není vidět.
Vnímá ji jen ten, kdo duši básníka má.
Vidění věcí jinak, v tom vyniká.
Myšlenky se slovy si hrají.
Zdánlivý řád v chaosu nechávají.
Někdo dílo čte, uvidí skrytou krásu.
Někdo procitne a uzří vše od počátku času.
Jakým to život jenom je.
Kdo nehraje prý nevyhraje.
A má cenu vůbec hrát.
Není lepší všech snů se vzdát.
Žít jak žít.
V duši ani mír ani klid.
Ne hledět do leva či prava.
Jen cesta k smrti je ta pravá.
Jen ona neuznává žádnou lež.
Chceš-li, klidně po ní běž.
Do nicoty můžeš se navždy dát.
Jíž nebude nikdo, kdo by měl Tě rád.
Tak si blázne klidně běž.
Z těch lží o smrti je vystavěna vysoká věš.
Autor Plato, 05.11.2007
Přečteno 336x
Tipy 8
Poslední tipující: Zirka, Hedvika, Nuiko Nori, Meiv, Luca_69
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc působivá,má velkou hloubku...donutil jsi mě se zamyslet..plácám ručičkama o sebe :o)

21.11.2007 22:05:00 | Zirka

Dneska u mě boduješ * super tip

05.11.2007 13:39:00 | Luca_69

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí