I´am Prague One second version

I´am Prague One second version

Anotace: Prague One forever

V ulici Široké starého města
po dlaždicích navlhlých od dešťů večerních
v objetí zdobených secesních domů
s pocitem králů se procházím

Tisíckrát viděné krášlené stavby
na věky lidský rod přetrvají
Přítomný podivín je hlídač Škoda
staroměšťany uznávaný

Kroky jdou dál kroky jdou dál
ulici Pařížskou přecházím
Zástupy turistů z krajin neznámých
v obdivu Prahy překáží

Na cestě ke stanici dráhy podzemní
tiše se v Žatecké ohlížím
Kroky jdou dál a je to škoda
že démoni von Krchov nejsou doma

Překrásné je staré město a odporný je jižňák
totální je rozdíl a ty to musíš uznat!

I´am - Prague One

V útrobech tunelů pražského metra
nedlouhý čas je strávený
Ve stanici šedivé jižního města
vystoupit ven je děsivý

Prvotní dojem zajistí jasný
horizont světýlek omšelých prabudov
S nucenou odvahou vstříc hnusným silnicím
vítá Vás hrůza Opatov

Překrásné je staré město a odporný je jižňák
totální je rozdíl a ty to musíš uznat!

I´am - Prague One

Nešťastné projekty předměstí pražských
působí dojmem žezlo a tyč
Ta postava v dálce to neni Kristus
to si jen jižan Tom táhne svůj kříž

Kroky jdou dál a je mi čím dál tím hůř
je to jak šedá nezlomná kletba
Jih nikdy neuznám za pražskou část
navěky zůstávám Prahou jedna!

I´am - Prague One
Autor Orlok, 06.11.2007
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí