to velké nespravedlivé

to velké nespravedlivé

Anotace: ve smrti je nespravedlnost

Chtěli bychom jim ukázat všechny hvězdy,
všechny, co jsou na nebi,
chtěli bychom jim ukázat celý svět,
provést je místy krásnými a neskutečnými,
chtěli bychom jim dát dar nesmrtelnosti,
ukázat strom života, živou vodu,
moře nadějí,
chtěli bychom je mít zase
vedle sebe,
dotýkat se jich, hladit je,
smát se s nimi, plakat…

Avšak, nýbrž, protože,
TO, ať je to cokoli,
TO velké nespravedlivé,
TO, co nám je bere,
bere a vezme zas.

Říkejte si tomu osud, Bůh,
či Anděl smrti,
na tom nezáleží,
ale na čem záleží
a záležet vždy bude,
je život.
Autor sarahfox, 08.11.2007
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pravdivá báseň

08.11.2007 10:17:00 | Veríssek

Život je to,
co když pochopíme,
má obrovskou hodnotu...a ne jen pro nás samotné. Důležité je, porozumět včas :o)
Krásná básenka :o)))

08.11.2007 09:56:00 | Beepat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí