Ante Portas

Ante Portas

Anotace: ...

Řecké ohně zaplanuly,
tajemný spánek padá,
ze života zbyly nuly…
Do dlaní z urny vkládá,
a poté pouští do vzduchu,
má Milá popel, jímž jsem byl
kdysi; a šeptá si v duchu
mé básně, jimiž jsem žil.

Já ztratil jsem vše, a štěstí
můj duch přesto cítí víc,
než ona, když drží v pěsti
mě. A rozfoukána chtíc
se mnou být, slzy jí kanou
k zemi, kam padám i já.
Snad také chce projít branou,
však stojí před ní, Milá.
Autor Žiťa, 05.01.2008
Přečteno 221x
Tipy 1
Poslední tipující: Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí