Nostalgia

Nostalgia

Anotace: (Na motivy písně Nostalgia od kapely Nocturnal Depression)

Vzpomínky se zabodávají
do masa jak hřeby času,
jako do těla Krista.
A číši nostalgie podávají,
vzpomínky na starou krásu,
kdy láska byla čistá.

Hlavou jak vítr plání
prohání se smutné myšlenky
o uplynulém životě – strasti.
Snad splní se už přání…
Jen poslední lok ze sklenky
a poslední cigareta slasti…

Však stále uvězněn v hlavě
podivný pocit nenaplnění,
prázdnoty, výčitek a ironie.
Depresivně mží, tak mlhavě,
ale už brzy se to přemění
do nejdokonalejší Utopie.

Přestat čekat a rozhodnout,
hlaveň vložit do úst,
nemyslet, pomalu zavřít oči…
A potom spát… jen tak plout,
kulku spásy nechat prorůst
moudrostí mou, a nostalgie končí…
Autor Žiťa, 17.01.2008
Přečteno 232x
Tipy 4
Poslední tipující: Charibeja, Vladimír P.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trochu pochmůrné myšlenky v poslední sloce.

17.01.2008 19:03:00 | Vladimír P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí