Vojáčkový chlapeček

Vojáčkový chlapeček

Anotace: Renovace starého díla..

Maličký chlapeček si s autíčkem hrál.
Zlo a nenávist jen z pohádek znal.
Maličký chlapeček se vojáčkem stal.
Pušku měl v rukou, moc se jí bál.

Přes hrud táhl mu nábojů pás.
Stál tam v poli, hlas se mu třás.
Hleděl k nebi a hejno divných ptáků,
zpívalo tklivou písen až do soumraku.

Bojoval za zemi, bojoval za ni.
Bojoval za sebe, srmrt měla ho v dlani.
Sklíčené svědomí chvěje se, úpí,
pro tolik mrtvých, rmoutí se, trpí.

Proklínal strany i hlavy států,
proklínal hranice z ostnatých drátů.
proklínal přátele, kteří dali mu sbohem,
kteří dřív zemřeli, rouhal se bohem.

Prázdné oči a na tváři jizva,
stal se hrdinou, však kdo mu to přizná.
V masovém hrobě s muži bezejména,
žádné vzpomínáme ani kříž, leží si mezi svejma.
Autor Venite se stále směje, 28.01.2008
Přečteno 337x
Tipy 11
Poslední tipující: Judita, raďo, Spadlá z nebe, kikis, jedam, Megalo'R
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

wow, jen valím oči, pěkné dílko

25.06.2012 22:42:17 | Trdlo

krasne,ma to rytmus :)
chudak chlapcek,naivnucky,vrah..a zaroven pre niekoho hrdina,vojna je taka,z pohladu vojaka

07.03.2009 20:22:00 | Terulienka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí