Na místě kráčíme

Na místě kráčíme

Anotace: ...

‘prologus‘

Jdem spolu, trochu opilí,
po městech, v nichž vůbec
nikdy spolu jsme nebyli;
svět byl nám svíravá klec.
___________________________

‘verso‘

Chtěli jsme se dále hnout,
nebýt zde a dále jíti,
však proti nám tekl proud…
ach, kdyby se chtělo chtíti.

Sám člověk těžko boří,
to, co jiní mu vnutí.
Samota – srdce v hoři,
chvíle k vzplanutí.

Teď vody již ustaly,
tekouc jen slzy dál…
Stár – Mlád; a vyzrálý,
pláč se k tomu přidal.
___________________________

‘conclusio‘

Tak spolu jdem, k vinicím,
ač už dosti opilí,
s přitažlivostí sílící,
tam, kde by jsme se ukryli.
___________________________

‘expletio‘

A přece stále na místě
Autor Žiťa, 16.02.2008
Přečteno 240x
Tipy 1
Poslední tipující: takova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Do nekonečna na místě a najednou v cíli

16.02.2008 19:46:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí