Za maskou...

Za maskou...

Anotace: Skutečnost? Nebo jen další lživá iluze?

Za maskou z havraních per,
ve stínu noci s melodií kapek rosy,
schováváme tisíce svých her,
lží a intrik, jež máme ve své moci.

Za maskou z pavučin,
schováváme své pravé tváře,
tisíce svých příčin,
jež činí z nás lháře.

Za maskou z perel krvavých,
ve skrytu své duše,
schováváme klamů svých,
by lež vyzněla jednoduše.

Za maskou nevinnosti,
tvář bez kazu,
dusíme své zlosti,
v citovém mrazu.

Za maskou své vlastní kůže,
v rouchu nahoty svého těla,
už žádné kání nepomůže,
ledová kůže zbělela.

Za maskou svého života jsme před smrtí všichni nazí...
Autor Karmínka, 26.03.2008
Přečteno 314x
Tipy 10
Poslední tipující: jiljovský, Vlk v rouše, Lilithen, Simísek, Charibeja, lecrecia, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná a pravdivá...opravdu jsem byla nucena popřemýšlet nad tím, jak se někdy chovám...fakt krásná báseň

03.04.2008 15:06:00 | Lilithen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí