Nevyřčení

Nevyřčení

Anotace: ...

Předbíhám mlčení... o hodiny, dny,
a mlčím ještě hloub.
A pak bezradně čekám na slova
jako na vlak, jenž už mi ujel
a já to o něm vím -
a přesto na něj marně čekám.
Však ta slova stále nepřichází
do úst,
zůstávají kdesi vzadu
na srdci,
které pak ukusují a rozžírají,
pomalu jako kyselina tekoucí na dřevo.

Tak zůstávám ve svém temném koutu,
kde na mě nikdo nemluví,
neboť nemám sil poslouchat
a nemám vůli mluvit,
přestože bych rád křičel světlo.
Ve své zřícenině citadely krvácím
myšlenkami raněn,
jak Amor uškrcen Afroditou,
která v tmavém plášti s kapucí
se připlížila z hor...
Autor Žiťa, 27.03.2008
Přečteno 246x
Tipy 1
Poslední tipující: Puck
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nechci psát super, skvělý atd.... prostě - tahle tvá báseň má hloubku.. je vyjímečná, přitahuje pozornost :) hrozně se mi líbí obrat: jako Amor přiškrcen Afrodítou ...

02.04.2008 16:28:00 | Puck

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí