Trpitel šedých tváří

Trpitel šedých tváří

Anotace: O pocitu ze zrychleného tempa, ve kterém barvy vymizí.

Rozžatá města
stíny vysouší hvězdy
do podob
magických bodů zelených
a ony
upřeny
na oči zvědavé
žárem pekelným
vnášejí do duší děs
aby šálou mlhy sychravé
zadusily zatajený dech
který zkřehnul žalem neurčitým
nad echy výkřiků
lačných samiček
co mládence utratit nechaly
pro větší slávu života
kde i Smrt si na své přijde
namlsaná slzou ocelové modře
která zatuhla u řeky
bez břehů
bezmocná
že opuštěna plavcem byla
ve chvilce obřadné
ve které zpupný chechot
kardinálů
žehná v blescích nebesům
a jejich světlům magickým.
Autor Jan Urban, 21.07.2005
Přečteno 450x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí