Má vílo umrlá!

Má vílo umrlá!

Anotace: ...

Nebyl-li raněn, čím ho ranili,
pak co nebylo, ho zranilo.
A i tu almužnu potom mu zdanili,
a daň platíš i za jsoucno, má vílo...
Má smutná vílo...

Pak-li že řetězy zpřetrhat chtělas,
nezbylo nic, než začít žílami.
A že to nevyšlo, vzala jsis provaz,
a víly umrlé volaly: Pojď s námi!
A šla jsi, má vílo, s vílami...

Znenadání zachtělo se nejíti,
však cesta, po níž přišlas, zmizela.
A lano už nešlo, nešlo už utíti,
a za tebou a před tebou prázdnota zela...
Má vílo umrlá!
Autor Žiťa, 21.04.2008
Přečteno 272x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí