Řeka bez tváře

Řeka bez tváře

Anotace: ...

Do pozdních nočních hodin jsi popíjela víno
Tak kyselé, tak sladké
Zatímco pod tvýma nohama plynula tichá řeka
Tak líná, tak bystrá
Její tvář se objevila vždy, když nahnula jsi se
a tvé vlasy zvířily její hebkou mokrou pleť
Seděla jsi tam, na kamenném mostě do pozdní noci
a přemýšlela s číší v ruce, co vlastně jsi
do nekonečna omýlaná věta řekou pod tebou tekoucí
jsi člověk, dívko tmavovlasá, ať chceš či ne
nechci!
V brzkých ranních hodinách zaschlé skvrny vína pěly
tak sladkou, tak kyselou píseň
Zatímco pod mostem plynula tichá řeka
tak čistě krvavá
neměla tvář...
Autor Muta cum liquida, 30.04.2008
Přečteno 309x
Tipy 3
Poslední tipující: žároffka, Ctěný pán
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé téma... dobře zpracované.

01.05.2008 00:25:00 | Ctěný pán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí