Hora či moře?

Hora či moře?

Anotace: Jen jedinou šanci dostat by chtěl, rozhodnout se, pak jasno už by měl...

Sedí na okraji, na okraji moře,
sedí a vzhlíží nahoru k té hoře...
K té hoře, jež tak vysoko se tyčí,
přec ho touha po vyšplhání ničí!!!
Ničí jej zevnitř, neb nemůže ji dostat,
tohle je zkouška, v níž nemůže obstát...

Proč nemůže obstát,
když prý je tak silný?
Ne! Není, nemůže ani povstat.
A tak sedí si sedí, do dálky hledí a neví,
jestli najde pochopení...
Snad jen šanci, kdyby dostat směl,
by využil, nabral by správný směr...
Jen pár metrů chce vyšplhat k té hoře,
pak by rozmyslil se, zda chce zpátky do moře...
Autor ZaM, 07.08.2005
Přečteno 261x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí