Zvon

Zvon

Anotace: Psáno v hodině literatury na ZŠ

Černý závoj hýbe se vpřed,
slza k srdci padá.
Zastaví se, došel dech,
bělostná holubice odlétává.

Vrána místo holubice,
černá místo bílé,
oblaka stahují se dál a více,
do noci vítr kvíle.

V dálce zvon teskně zazní,
jako mrtvých tichý smích,
jako anděla pláč němý,
když tvář zkřiví mu hřích.

Vykvete květ znovu nový?
Či jen zvadlá růže padne...
Bude to tak? Nikdo neví,
a další slza k zemi kane.
Autor Moona, 26.06.2008
Přečteno 280x
Tipy 1
Poslední tipující: Gracia
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Docela hezky napsané... Hezké obraty...

29.06.2008 21:43:00 | Gracia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí