Skotský smutek

Skotský smutek

Anotace: Chtěli byste opěvovat krásu přírody na cestách, ale nedokážete to? Zbytečná deprese...

Ach já chtěl bych psát, oslavné verše psát
o skotských horách a irských hradech;
abys mohl, kouzlem inkoustu, tu slávu sát
na jeden jediný, dlouhý nádech.

Nádhera tě pohltí, tajemnou mlhou tě obklopí,
zahalí tě v mraků cáry na horských štítech
jak rytíř středověku své hledí sklopí
aby skrz otvory pronikl, sem a tam, sluneční smích.

Pak nebe se zatemní a blesk jen temné tváře halí
a cynismus svým hávem opět mě skryje
a kouř požárů z malebných údolí se valí.
Já epos psát neumím, zas lhostejnost mé srdce zryje.
Autor Hynas, 02.09.2005
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Popsal jsi to krásně,vidím to jako živé.

02.09.2005 14:49:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí