Antarktida

Antarktida

Anotace: Země, které se čímdál více blíží ta naše republika

Sníh a mráz se dal do běhu
po kraji
ti jež hledají tu něhu
prohrají

Nespatříš tu jasnou známku
života
sklouzne na zem po náramku
samota

Antarktida se přátelsky tváří
nad ledovci jasná luna září
k měsíci jde slyšet písně vlčí
ale jinak tady ten kraj mlčí

Zde ti pláchne naděj ze sny
i víra
chlad v srdci je velmi těsný
když svírá

Tesák zimi ohlodá tě
do kostí
pak podlehneš tu i ztrátě
moudrosti

Antarktida oběti své láká
nad ledovci se pomalu smráká
lišejníky krutou prohru věstí
z těhle končin odletělo štěstí

Bílí měsíc je tu když chceš
sirotek
kdo tu skončí má smrt blíž než
na dotek

Každý střípek touhy praská
po čase
Téhle zemi už i láska
vzdala se

Antarktida mrazem vášně sváže
na břehy své mrtvé vločky háže
a pod ledem otroky své hlídá
Antarktida bílá jako křída
Autor Mr.George, 03.09.2005
Přečteno 299x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vypovídavá..Dobrá. Tys tam byl?

03.09.2005 19:05:00 | Krtica

jako píseň do trampského zpěvníku dobré...

03.09.2005 18:49:00 | Hannah

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí