Mrtvá vdova

Mrtvá vdova

Anotace: Co zvládne noční cigárko na balkóně...

Na starých pahorcích stojí mrtvá vdova,
nohy v kámen zapuštěné,
křemen jí je okoval.

Ve vypálených městech,
nezbyl kousek duše,
jen větru dech.

Dívá se do mlh a kouře,
co zbyl po posledním ohni,
co zhasla ho noční bouře.

Stojí a šat její vlaje,
vzpomíná, nepláče,
není z tohoto kraje.

V dalích, kam lidé nemohou,
žije život věčný,
tam zpívá píseň svou.

Stěna pevná dělí jí,
nemůže tam ani zpět,
nemůže do rajských alejí.

Skončil její život,
ne však úděl,
marně hledá správných not.

Zpívá teskné árie,
melodie nocí zní,
netouží, nesmutní, nežije.

Do konce dnů bude znít,
její teskná píseň,
nebude už nikdy snít...
Autor Karmínka, 11.11.2008
Přečteno 285x
Tipy 6
Poslední tipující: Egretta, lecrecia, KILLVIR alias woody jelen, Mario de Janiero
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

libi se mi prvni dve sloky, pak to dle me ztraci na krase.. ale byl by to pekny uvod do povidky...

11.11.2008 09:34:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí