Otázky

Otázky

Anotace: k nebi...se špatnými odpověďmi...opět báseň vzniklá poránu (napsána 20.11.2008)

Ptala jsem se nebe
proč je tak chladné
a ono řeklo mi
že pro mě není otevřené.

Ptala jsem se pekla
proč pálí svojí krásou
a ono řeklo mi
že je mojí jedinou spásou.

Aby duše mohla
alespoň někam jít.

Ptala jsem se hvězd
co mi k tomu poví
a ony mlčely
jak vrata ocelový.

Tančila jsem s ohněm
a on přijal mě k sobě
jako by byl pouhý dým.

Tančila jsem na hrotech
fakírských nožů
na bosích chodidlech
vpíjela svoji krev.

Ptala jsem se nebe
zda vezme mě k sobě
však řeklo mi:
"Musela bys být v hrobě."

Já v touze po očistě
vzala nůž
a žilky svého listí
přejela ostřím
a probodla
srdce čisté.

A tím nebe zůstalo mi
navždy uzavřené.

"Prošla jsi ohněm
i na hrotech tančila ráda
ale jedna věc odpustit se nedá
a to je sebevražda."

A teď musím nastoupit
na nejtěžší z mých cest
odpykat spravedlivý trest
proč jen v kostele neřekli mi
že největším hříchem
suicidum est.
Autor mauvais-ange, 20.11.2008
Přečteno 271x
Tipy 4
Poslední tipující: Charibeja, Zweiblumen, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tohle je fakt povedene dilko,,,moc se mi libi

21.11.2008 09:34:00 | strašidýlko-střapatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí