Sám v temnotě

Sám v temnotě

Anotace: Báseň ze sbírky poezie LSD

Jak cigareta vyhaslá,
jak prázdná láhev na stole.
Sám jako stín v temné noci,
jak tonoucí bez pomoci.
Sám a přitom v davu lidí,
co žijí si svůj krásný svět,
když realitu teď nevidí.
Jako slepec s bílou holí,
nebojí se a jdou dál,
mě však i dýchat bolí,
osud mi tu hůl už vzal.

Jak cigareta včerejší,
jak láhev dávno rozbitá,
sám jak ďábel v kostele,
jak růže v zimě vykvetlá.
Sám a přitom kolem svět,
na který Bůh se vykašlal,
Už nevěřím na krásné sny a na bezedné číše.
Chci jen trošku světla ve tmě,
jen tu trošku naděje.
Autor Little.mikee, 27.11.2008
Přečteno 326x
Tipy 8
Poslední tipující: Mannon, Faist, střelkyně1, Agniezka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí