Žalm za republiku

Žalm za republiku

Anotace: Tak to bylo, tak to je a bohužel asi i bude

Říkalo se: Nejsou auta,
- dál to znáte, panečku.
Dnes namísto kosmonauta
máme vládu blbečků.
Všem jde pouze o koryta,
kašlou, plivou na lidi,
politik je nenasyta,
jenž do duše nevidí.
V jeho těle srdce není,
nemá ani svědomí.
Stačí, když se pěkně kření
- dostane hlas pitomý.
Netvrdím, že politika
je věda jen pro voli,
však kým vládne estetika,
zůstane vždy v údolí.
Dobrý člověk, ať si vzlyká,
ten se ztěží prosadí,
nechce honit vlastní trika,
tak zůstane v pozadí.
Namísto něj na vrcholy
lezou svině rezavět,
z vepřů se pouze vepř zvolí,
pro to je však škoda vět.
Vůči mravům, jednoduše,
je politik imunní,
ten kdo v sobě má kus duše,
nedosáhne výslunní.
Autor Mr.George, 21.09.2005
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bezvadná, úplně s tebou souhlasím!

08.11.2005 19:37:00 | Elenril

Super!!!

21.09.2005 21:55:00 | Manik

Mluvíš mi z duše.

21.09.2005 19:35:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí