Dúha

Dúha

Anotace: Osobné veci,bola som dosť sklamná pri jej písaní,a toto tak nejako vzniklo :)

Prečo niekto stále sám,
iní večne kruhu?
Cez kusté mračná pozerám
zacláňate mi dúhu.

Cítim je krásu
hrejivé pásy farieb
priamo za vami,

bez úžasu
stojíte ticho
medzi jej lúčami.

Čo ak zmizne
a nikdy neuvidím
svietiť ju na vaše hlavy?

Možno práve na jej konci
čaká ma
sud zlata pravý.

S lesklými plieškami
stáť a tešiť sa
spolu s vami,
štrkotať mincami
zabúdať na časy,
keď stačili sme si sami.

Ja a ty,
dúha
zvláštne priateľská
medzi ťažkými mračnami
nekonečne vzdialená
strácaš sa mi v tme
na sivými vežami.

Svetlo lám mäkne
vnímam tvoj jemný jas
bolo nám pekne,
myslíš,že nastal čas?

Opúšťaš ma?
Bez znamenia,
bez rozlúčky.
Vytrácaš sa
z mojej mysle
potichučky.

Stále mám spomienku z toho dňa
k oblohe som vzhiadala
s sinou nádejou
bola som nekonečne šťastná
ostal mi len
smútok za tebou.

Som tu sama medzi všetkými
prečo si ma nevzala
zo sebou?
Autor Terulienka, 19.12.2008
Přečteno 315x
Tipy 21
Poslední tipující: N.Ryba, Sigurd II., Kapka, Vlk v rouše, Holis, AndyKo, Aka Kiss, mexx, Psavec, Zasněný básník, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krása, krása, krása.. už se těším až si přečtu všechny tvoje básničky...

08.03.2009 22:45:00 | Sigurd II.

Velmi pekné. Chválím ta....Len tak dalej...

21.12.2008 15:02:00 | AndyKo

učit se člověk musí celý život, moc hezká básnička, myšlenka hezká, jak rosička lesklá.

21.12.2008 13:21:00 | Aka Kiss

Ano, je moc pěkná.

19.12.2008 19:18:00 | Psavec

Moc se mi líbí. Taková lehká ...

19.12.2008 14:55:00 | Alasea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí