Trnité řeky

Trnité řeky

Anotace: ...

Trnité řeky se zabodávají do svých břehů
krve a krve se z nich hrne, oči se strachy třesou
a z bodných ran potůčky pamětí vytíkají ven
budu tu sám, jedinný a zmrzačen

až věže se prohnou pod tíhou popela
a kapela přestane hrát zhrzené chansony
konstrukcím železobetonovým přetrhne se páteř
vyjde najevo, kdo bude se smát...já asi ne

Trnité řeky ropy a benzínu planou v noci
krve a krve a dychtící vlci, oči se hrůzou třesou
a z bodných ran nic než černý hniz odkapává
jsem tu sám, jedinný a zmrzačen

a v troskách a kulisách mocného města
ticho se jen ozývá, nikde nikdo, housle beze strun
prach a špína a cihly a trubky...bordel a mlha
vychází najevo, kdo může se smát...já? já ne...
Autor Muta cum liquida, 23.12.2008
Přečteno 251x
Tipy 2
Poslední tipující: Cristinne
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já nechtěl ti ubližovat, ale znáš mě, vyžívám se v tragice...výjimkou může být ledatak dialog bláznů:-D

24.12.2008 12:44:00 | Muta cum liquida

Tohle není zrovna čtení na vánoční náladu... Tak moc mi tvá slova ubližují, snad něco připomínají... a přeci se od nich nemůžu odtrhnout...

24.12.2008 00:55:00 | Cristinne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí