Konec

Konec

Anotace: Když se vítr mstí a bouře řádí.

Když se vítr mstí a bouře řádí,
déšť poletuje oblohou.
Všechno k sobě rázem ladí,
přestože vidí dívku nebohou.

To on ji spatřil a on se jí smál.
Poslal na ní bouři a kroupy ukrutné.
I když její otrhaný šál vlál.
Nevyvedlo to z míry děvče velmi smutné.

Za chvíli uvidí blesk a poté se ozve hrom.
Řeka se rozzuří a zaleje pole.
V dáli to zašustí a poté spadne strom.
Země se otřese a domy jsou náhle dole.

Jen osamělá dívka sedí pod smrkem,
z očí jí padají slzy zklamání,
Sleduje les a všechno s úlekem.
Čeká jen na to setkání.

A tak tam sedí dívka samotná,
uprostřed bouře níčící svět.
Čeká na ně a pranic se neleká.
A stále věří. Stále věří v ten krásný svět.
Autor Rayetta, 28.12.2008
Přečteno 261x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

r.y.t.m.u.s. !

28.12.2008 13:31:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí