Všechno z ledu

Všechno z ledu

Anotace: ***

Jako bledule, co spletla si roční dobu,
vyrašila sněženka ...

a jak jinak než ze sněhu do mrazu...

Při vší smůle zjistila, že ani nekvete v záhrádce, nýbrž uprostřed rybníka na lopuchovém listu.

Odsud není úniku..
kvílivý tón ji zprovází ze světa,
žalostně naříká a sténá bolestí
a ani nestíhá litovat,
že rozkvétla v tak nesprávný okamžik...

Prostě se trošku spletla a teď se jí to vymstí..

Možná zima byla moc krutá nebo příroda to špatně zařídila,
sněženka totiž umírá...
ale od smrti není úniku a slzy,
které oči pro sněženku roní,
mění se v ledové kuličky
a není v nich ani trošičku lidskosti...

Oči Sněhurčiny..
Autor jerabina, 31.12.2008
Přečteno 296x
Tipy 4
Poslední tipující: kikis, devcatko z jetele
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já místo slzí také roním ledové kuličky

03.01.2009 17:44:00 | devcatko z jetele

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí