Život

Život

Anotace: K jednomu nejmenovanému dokumentu

Život

V očích tajemství je skryto, není potřeba slov k mluvení,
smutek a bolest poznáš hned,stačí se jen pozorně dívat.
Když se oči smějí, není krásnějšího pohledu na zemi,
ale znamená to štěstí nebo jen momentální příliv pocitů.
Dětský pohled je tolik, ale opravdu tolik upřímný a originální.
Není v něm skryto nic falešného a nic neschovává.
Je tam příběh, který jako knihu můžeš přečíst,
stačí se jen pozorně dívat a trochu naslouchat.
Podívej, strach a bolest střídá nespoutaný smích plný radosti.
Ta bolest však z nich nikdy nezmizl a zůstává tam.
Stejně tak voda, jako pramínek co zbyl při letním suchu.
Musíš jí mít, jinak bys zemřel žízní a tak ji hledáš.
Když je ji hodně máš nadbytek a zároveň i strach,
protože v ní je obrovská síla skryta, kterou nijak nespoutáš.
Co k životu je vlastně třeba? Jen potrava, voda a světlo.
Jsme jako zvěř, jenže my trápíme sami sebe.
Dáme-li lidem peníze a moc, zabijí sebe i ostatní.
K čemu jsou tyto hmotné statky, když si mnohdy nevážíme sebe samých?
Tak jen se rozhlédni po krajině a vnímej co vidíš, raduj se!
Pak podívej se na ulici, lidé spěchají a nevidí jeden druhého.
Proč si nechat takto protéct život mezi prsty?
Proč nežít jen z maličkostí a mít se trochu rád?
Tak řekni, kdy vnímal jsi kapky deště na své pleti
a usmál se jen tak, že viděl jsi východ či západ slunce?
Proč žijeme jako blázni, jenž neznají čas na odpočinek?
Za čím se to stále jen ženeme a co všechno chceme mít?
Jakou cenu zaplatíme, abychom byli jako stroje na práci?
Kde je život, který nás naplní svou jednoduchostí po okraj?
Tak jen zavři oči a řekni, co nejdůležitějším se stalo Tobě.
Autor Lyonka.Margareta, 22.01.2009
Přečteno 229x
Tipy 2
Poslední tipující: dead-head
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí