Definitivní červeň

Definitivní červeň

Anotace: Už zase robotická tematika...

Nad městem výpary z továren. Zaberou celé horizonty.
A za obzorem zčervenalým jen stroze hledí oko sondy.
Ta červeň...
Jak definitivní, osudy těchto zvláštních strojů.
Tak neochvějně zpracovávat tisíce věci a postojů.
Ty řvou svým mocným mechanizmem,
Jenž nezná slabiny a meze.
Není to člověk ( má - li duši )...
Možná by chtěl být něco mezi.
V té mechanické symbióze, krvavých západů a prachu,
Ten velikán, co umí všechno, se nečekaně dočkal krachu.
Udělat chybu prý je lidské
A co když je to vina stroje stroje?
Selhání mašiny je jasné - být člověkem krásně boli
Autor Alisa 16, 31.01.2009
Přečteno 288x
Tipy 5
Poslední tipující: Churry, brooklyn, Petbab, losscar
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

po mnoha přečteních mi báseň vydala své tajemství

01.03.2009 05:25:00 | Petbab

první strofa - zajímavý rým

13.02.2009 17:16:00 | brooklyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí