Hrál Jsem Městu

Hrál Jsem Městu

Anotace: Taková báseň, sice osobní, ale každý si v ní najde co hledá

Hrál jsem nočnímu městu balady
Utíkal jsem do sklepů a do věží
Měnil melodii podle nálady
Nikdo neposlouchal, co na tom zaleží

Stál jsem ve sněhu až po kolena
A vracel pohledy do tmy černé
Za mostem čekala malá to žena
Kousaly mně do srdce pohledy věrné

Nastoupil jsem do prázdné to tramvaje
Čekal, že řidič bude mítí křídla
A odveze mně pryč z města přímo do ráje
Do toho dokonalého, bajného sídla

Však vystoupil jsem na duvěrně známé ulici
A vyšel cestou přímo ke mně domů
Byl střízlivý, přesto cítil se jako opici
A drápaly mně holékoruny stromů

Doma je ticho a tma černočerná jen
Na zdech zdraví mně žena malovaná
Zase protrpím noc a prospím bílý den
Sám uprostřed to je ale podívaná
Autor MRAKOMOR, 26.02.2009
Přečteno 274x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí