Vzpomínka

Vzpomínka

Anotace: Pro...

Vzpomínka odkudsi přiletěla
ke smutné dámě v pozadí
lehce její duši rozechvěla
a v očích slzy lesk ji prozradí

Dáma spatřila
co stalo se před lety
rána dávná se otevřela
a jemně se jí třesou rty
Věřila že zapomněla
jenže
to ne ona – ale ty

Hudba už dohrála
zavírá se sál
odchází i smutná dáma
Kam, když nikdo ji nepozval?

Jako slon v porcelánu
smutných šašků král
tak spatříte mladou dámu
jež kráčí s maskou dál

Masku nasadila dáma bledá
jen oči její vidět jsou
v nich vpomínka se lehko hledá
ta jež chtěla srdce rozetnout

Pomalu mizí ona dáma
již není v tvé paměti
Maska její tiše padá
už nezvedne ji ona
už nezvedeš ji ty

Kéž by to i ona dokázala
tak snadno jako ty
Jenže již navždy bude smutná dáma

... to stalo se jí před lety
Autor Auril, 02.03.2009
Přečteno 357x
Tipy 5
Poslední tipující: Dedillope, Lilly Lightová, Terulienka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň, moc pěkně se mi četla, dávám supertip!

02.03.2009 19:26:00 | Lilly Lightová

pekna basen,smutna ale carovna...dama sa moze stat ako porazena,ale nezabuda...a je krasne elegantna :)

02.03.2009 19:08:00 | Terulienka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí