Perly Smutku

Perly Smutku

Anotace: (nechtěně smazána, vkládam znovu) "...Nakonec každá maska spadne. A bude už moci konečně spát..."

Uprostřed davu s maskou usměvavou,
stojí muž, snad chlapec, to nepoznám z dáli,
a ač je lidmi obklopen, stojí sám.

Úsměvy čaruje na tvářích ostatních,
sám rty do nich skřivené, ví to vůbec snad?
Na očích černé brýle nosí, protože z nich čiší žal,
a zrcadla zakrývá, když kolem nich prochází,
nekráčí-li sám,
i když k sobě nikoho nepouští,
a chce, raději, kráčet sám.

Na zádech zlámaná křídla andělů
- to on sám -
nezaslouží si je, říkává, ale stále je má,
i když opadaná.

K obloze hledívá když, myslí si, se nikdo nedívá,
a v samotě a stesku Měsíce topí se,
a chce být sám,
protože touží o samotě nezůstat,
a neví už jak dál.

Hvězdy by na jeho přání i spadaly,
a na hořké zemine dech poslední mu daly,
ale po tom on neprahne,
nechce jim život brát, i když vlastní by v šanc jim dal.

Potápí po pás se v mrtvém jezeře a perly smutku ze dna se lovit snaží,
a čeká snad jen až lože si jím vystele,
aby konečně mohl spát...

Nakonec každá maska spadne.
A bude už moci konečně spát...
Autor Gabriell's tears, 08.05.2009
Přečteno 371x
Tipy 8
Poslední tipující: Denael, Adeleide Gregory, démon zatracení, Šantir, Radek.oslov.Šafárik, shakespeares
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dílo zajímavé. Některé věci jsou mi důvěrně známé.

11.05.2009 01:09:00 | Šantir

každá maska spadne
a co je pod ní
žadné srdce prázdné
které skrásní

10.05.2009 17:36:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí