Přelud..

Přelud..

V rozestlaných květech
s růžovým nádechem,
ze slzavých očí,
s neodolatelnou vůní,
srdce tiše stůní.
Šeravá oblaka s děravou tváří,
pár vlídných slov,
naděje září
vše kolem se maří,
v polštáři z padaného listí,
tvé dlaně tváře mi čistí
od...
Hřeješ a rány hojíš,
přesto, že se mne bojíš.
Krkavčí plášť s děravou jistotou,
náhle s náhodou
utkaný přehoz stmívání
kdy kůravé marnosti
se uklání.
Rosavé pilíře s nádechem zeleným,
modravé oči a žádný stín,
povlaky peřin, zimnice ze strachu,
ukryté poklady z myšlenek vraku.
O útes rozstříštěné střepy snů,
ze sítí pár loutek bezejmenných,
z písku pár postav postavených,
a v srdci zvony bijící k pokání,
že přijdou časy
vzkvétání

někdy...

Uvadlé krajiny bez života,
pár hrobek a žádná slova,
tisíce růží bez vůní
jen
odraz, co den mi prosluní.

Odraz, jenž na stěny kreslí
z vosku svit pohřebních svící
........
déšť černočerný ztrácí se
na mé líci

V aréně o život zápasí býci
sunu naň
červený rudý šat
se smrtí si hrát

nechte mě jít...
Jsem šťastný přelud
kat
co chce mít jen
rád

Tak začněte se smát...
Autor padající do neznáma, 10.05.2009
Přečteno 256x
Tipy 13
Poslední tipující: Marupiara, strašidýlko-střapatý, Bíša, enigman, labuť, al-pacino, Lenullinka, Květka Š., Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá...

10.05.2009 22:21:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí