Děvčátko z hřbitova

Děvčátko z hřbitova

Anotace: ...

Děvčátko z hřbitova

Děvčátko z hřbitova
Nosí si kvítí
Děvčátko z hřbitova
Svíčkami svítí

Svíčky má od mrtvých
Co světlo nechtějí
Ti co si sladké sny
Dávno už nepřejí

Mrtví jsou chlapečci,
Mrtvé jsou holčičky
Mrtví jsou rodiče
A taky rodičky

Děvčátko z hřbitova
Svíčky už nekrade
Děvčátko z hřbitova
Světlu důraz neklade

Černý šat, v srdci žal
Děvčátko teď nosí
O návrat blízkého
Den co den prosí

Kytky ji netěší
Světlo ji nehřeje
Z očí ji tryskají
Zmařené naděje
Autor Liwinka, 26.10.2005
Přečteno 423x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

Jejku, raději dej příště nějakou optimistickou...

27.10.2005 14:59:00 | Krtica

Smutně krásná.

26.10.2005 14:43:00 | takova

I přes lehkost veršů je ta básnička strašně moc smutná. Ale je krásná.

26.10.2005 12:50:00 | Lucie Plocová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí