BOJ

BOJ

Anotace: boj v duši

BOJ

Navlékám korálky okamžiků
vylovené z černé tuše;
lítý boj propuká v mžiku
za hradbami duše
stavěnými ze střípků ohleduplnosti,
soucitu a lítosti,
nejsou ty hradby však silné dosti,
kapky zmaru propustí,
snažím se chytit, co v okolí teče,
však zbývají snad už jen zbytky sil,
do nitra bodají kopí a meče,
bláhový ten, kdo o vítězství snil;
jak zbavit se té tíhy, co drtí –
utopit v bolesti, vyplavit krví;
umírám životem, přežívám smrtí,
nikdo nepochopí, nikdo neví.
Autor micromys, 10.09.2009
Přečteno 301x
Tipy 2
Poslední tipující: Marfuša, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Za myšlenku v básni a použité obraty máš můj tip. Boj v duši je vždycky těžká válka, vím...

10.09.2009 15:30:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí