chladný dech

chladný dech

Anotace: .

V Evině rouše
uprostřed vřídla
podobna mouše
chránila křídla.

V té horké lázni
nemrzlo tělo
ve velké bázni
díl tepla chtělo.

Už mlha stoupá
odění nemá
na slova skoupá
ústa snad němá.

Zahal svou nevinu
to dobrý skutek
však lapen při činu
raději utek.

Zima tak chladná
sesedla z mraku
a radost žádná
z jejího zraku.

S vílou na moutě
tančit v objetí
mít ji v chomoutě
bývá prokletí.

V Evině roušce
při chladném ránu
smrtelné zkoušce
víla šla k pánu.
Autor Čoki, 07.11.2009
Přečteno 283x
Tipy 5
Poslední tipující: Nút, Pevya, Květka Š.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smířit se s osudem
pro dnešek..
snad..

Co zítra
a další den...

Krok za krokem
šlapeš v ostrém sněhu
rok za rokem
pak..
míň bolí..

když snídáš zimu
ne..lásku a něhu..

08.11.2009 23:28:00 | Nút

ST)),líbí se mi...

07.11.2009 09:58:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí