Hledají si cestu

Hledají si cestu

Anotace: existují různé cesty, jen najít tu správnou...

Hledají si cestu, neprostupnou tichou tmou,
hledají si cestu, každá z nich hledá tu svou.
Chtějí pryč, každá zvlášť a přeci utíkají spolu
a každá patří ke mně, jak židle k jídelnímu stolu.

Chvíli líně jdou, pak jedna přes druhou jak o život utíkají
a jako lupiči pod rouškou noci, přítomnost svou ukrývají.
Volají o pomoc, němě žádají o pouhé obejmutí,
ale promluvit nahlas, je nikdy nikdo nepřinutí.

Hledají si svou cestu skrze vrásky, smutkem vryté do mé tváře,
některá z nich zastaví se brzy a v tichosti sama padá do polštáře.
Každá vždy po sobě zanechá slanou stopu svojí cesty
a žádná nevrátí se zpátky, jako by jim někdo spálil známé mosty.

Potmě hledají si cestu, pro dnešek v převleku smutných dam,
jak já se za ně nenávidím, jak já pro ně sama sebou pohrdám
a ač lidé říkají jim slzy, či ať je znají jako pláč,
pro mne byly, jsou a budou neústupný protihráč.
Autor Nekonečnost, 13.11.2009
Přečteno 325x
Tipy 14
Poslední tipující: blue, 4LJFilip, Luca Steavens, ilona, přema, carodejka, Láďa, zlomený a nanicovatý -__-, Nergal, Čoki, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná... :-) obsah je taky dobrý...

26.06.2010 18:41:00 | Luca Steavens

Ach jo..která cesta je ta správná.

27.12.2009 15:16:00 | carodejka

že by jsi se vrátila?

19.11.2009 10:47:00 | Láďa

mozna poupravit formu, obsah je dobry, tip ;)

14.11.2009 18:59:00 | Nergal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí