Pro pár očí přítele

Pro pár očí přítele

Anotace: ...

Sbírka: Nehlídán

Pro zapomnětlivost borůvkových očí
naposledy vykvetly sasanky
popálenými křídly
vyhladovělých baboček

které přestaly věřit
v léto

a
v kadeřích
jezerních řas
uvíznuly první hvězdy
jež neprošly konkurzem
vesmírných architektů

Pro zapomnětlivost borůvkových očí
trio houslí naposled
zahrálo na hřebeny skalistých hor
sonátu karmínových listů
do kterých ulehlo
nemocné slunce

a
pod hladinou
skleněných studánek
svlékali pstruzi duhu
z odstínů modré a červené

***

Pro ten pár proklatých očí
vítr vyfoukal
severní pól blíž do středozemí
a šeptal točně o písčitých plážích

jen Malý princ
dál mačkal šťávu
z přezrálých pomerančů
do liščích nor

a
doufal, že nezapomněla
Autor chroust17, 01.12.2009
Přečteno 452x
Tipy 39
Poslední tipující: Koskenkorva, Impresse, LeeF, dream in emptiness, Le ver luisant, Churry, labuť, Lizzzie, Íá, Holis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je skvělá.

02.12.2009 09:22:00 | Íá

moc pěkná

02.12.2009 08:56:00 | zelená víla

snad...

02.12.2009 00:50:00 | enigman

Mohla bych to opakovat donekonečna - Tvé básně prostě tvoří nové dimenze.

01.12.2009 19:07:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí