Leť

Leť

Anotace: ...

Sbírka: Nehlídán

Prosím odleť
drobný slavíku trylkující na oloupaném parapetu
s pravidelnými otisky prachobyčejného
strachu z otevření očí

prosím odleť
a nech ráno vykrvácet na pražcích nočních vlaků
starokrásných lokomotiv
vyšívajícím krajinu od někam do nikdy
s průvodčím, co miluje višně v rumu
teskný štěkot sousedova psa
a muže z posledního vagonu
kterému se bojí podívat do očí

prosím odleť
nech tmu vykrádat hloubku bezedných očí
a mělkost snů
o bezbřehém jezeru o souřadnicích 0,0,0
kde zvědavci se utopí
v ostrých okrajích falešných doutníků
a vítr pofouká
spálené tóny zívajícího slunce
mezi neexistující plantáží cukrové třtiny
a smotků zažloutlé bavlny
v níž spal malý princ

skutečně odleť
a nech mě plavat v tom jezeře
kde voda nestudí ani nehřeje
a vlastně není cítit ani zrezivělé vlasce
básníků jenž chytají verše na láhev vína
a pak sprostě vezmou lyskám lehkost
z banánových křídel

no tak leť, navždy pryč
a nech pobřeží zapadat sněhem
z posypaných bábovek
nikdy nekončícího snu

bezrozměrné inspirace
jezerních vln
z mých snů
Autor chroust17, 05.02.2010
Přečteno 387x
Tipy 21
Poslední tipující: Koskenkorva, zenge, HarryHH, hašlerka, Impresse, ilona, Jiparo, Zefi, labuť, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherné..ST!

21.02.2010 14:10:00 | hašlerka

ST, básníku =)

05.02.2010 17:32:00 | dream in emptiness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí